Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A travian egy online stratégiai játék, melynek célja, hogy fejlődj és a Te birodalmad legyen a legnagyobb, mind lakosságban, mind katonai erőben. Kezdetben egy kis középkori falud van benne egy főépülettel. Később akár egy egész birodalmad lehet 10 faluval és több száz katonával. Minden épület építéséhez/fejlesztéséhez nyersanyag szükséges.

A nyersanyagot bányákból kell bányászni. Minél nagyobb a bánya szintje annál több lesz az óránkénti termelés. A bányák a belépés utáni első ablakban jelennek meg, az épületek a felső sorban lévő második ikon. Az épületek építésével/fejlesztésével növelheted a népességed, de nem szabad elfelejteni, hogy az embereknek kaja kell méghozzá búza. Ezért minden egyes lakosod egy egységnyi búzát eszik. Beleszámítva a katonákat, akik még többet esznek, mint az átlag emberek. Ebből következik, hogy nem mindig érdemes ezresével gyártani a katonákat, mert minden épület építéséhez/fejlesztéséhez kell szükséges a búza, és ha a termelés mínuszba kerül a búza egy jobban fog csökkenni, és végül semmilyen épületet nem lehet építeni. Ezért kell mindig megnéz a katonák gyártásánál, hogy mennyi az óránkénti termelésed. Ezen kívül érdemes rendszeresen a búzamezők fejlesztése.

Minden játékos egy ideig védett a játék elején. Ez függ a szervertől (speed vagy normál). Ez alatt az idő alatt érdemes egy rejtekhely felépítése 10. szintre, ugyanis így minden egységből: fa, agyag, vasérc és búza, 1000-et tudsz tárolni az ellenség elől. Minden támadáskor azok a katonák akik élve maradtak, nyersanyagot lopnak tőled. A germánok ellen a rejtekhely kapacitásának csak a kétharmada számít. A galloknál a búvóhely kétszer annyit tud tárolni, mint a germánoknál, vagy a rómaiaknál. A logikus gondolkodás itt nagyon sokat számít, mert ha elköltöd a nyersanyagokat, akkor az ellenség, nem tudja elrabolni őket.

Amikor a baloldalon található ismertetőben megnézed az egységek árát, de ez nem írja le, hogy az akadémiában mennyibe kerül a katona ára. Egy faltörő kost kiképezni nem kerül annyiba, mint kifejleszteni.

Ha ez nem volt elég a többit megtaláljátok a menüpontok között!